Morrissey, Morrison & Van Morrison
Paperback 13,5 / 21,5 cm.
292 pagina’s
NUR 303
ISBN 9789402121254
Omslagvormgeving Nanja Toebak, ʼs-Hertogenbosch
Omslagfoto Johan van Tilburg
September 2014
Prijs € 22,95
E-book € 9,95Morrissey, Morrison & Van Morrison is de tweede verhalenbundel van Johan van Tilburg (1970), opvolger van De man die naar Engeland wilde lopen (april 2014).

De sfeer en thematiek zijn duidelijk realistischer, grimmiger, dan bij zijn voorganger. Engagement en melancholie zijn twee centrale thema's. Daarnaast herbergt de bundel enkele referenties aan klassieke popmuziek.
Maar liefst 40 van de 118 titels van de verhalen bestaan uit slechts één woord, daarmee de soberheid van de inhoud benadrukkend.
Ondanks de ontnuchterende toon valt niet te ontkennen dat het de schrijver regelmatig gelukt is, wat sprankjes hoop en ironie tussen de regels door te laten sijpelen.

Laat u verrassen door verhalen over:
Lennon en Bowie, in een gezamenlijke akoestische set. De Leuvense kotmadam Blanka. De man met de hoed, in de 'Horst Schimanski-Citroën'. Egeïsche Zee Melancholie, vér weg van 'meningenland Holland'. Een tot leven gekomen schaakbord-paardensprong. De douairière. De moeder van de moordenaar. Een charismatische man, én een man van d'oude stempel. Triënnium Blues. Mijn meisje met de flaporen. Engelbert. D'n Hugo. De cipressen van het Vlaamse land. Silvesterabend in Heidelberg. December in november. Thuiskomen.


Lees verder »


Lees verder »


Lees verder »